تهران ۲۵.۶۷° كمينه ۲۵.۴°  بیشینه ۲۶.۷۹°
۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
وام مسکن|خبر مهم برای متقاضیان وام مسکن|کف و سقف مبلغ اقساط وام مسکن ملی مشخص شد

خبر مهم برای متقاضیان وام مسکن|کف و سقف مبلغ اقساط وام مسکن ملی مشخص شد

نمایندگان مجلس تصویب کردند که ۵۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ساخت مسکن در اختیار صندوق ملی مسکن برای پرداخت وام به افراد محروم قرار گیرد.
کد خبر: ۳۷۶۵۱

خبر مهم برای متقاضیان وام مسکن|کف و سقف مبلغ اقساط وام مسکن ملی مشخص شد

 

وام مسکن پرداخت شد. وام مسکن دارای شرایط خاصی است. وام مسکن از سود مناسبی برخوردار است. وام مسکن به تمام متقاضیان پرداخت نمی شود. جزئیات جدید وام مسکن را بخوانید.

جزئیات جدید وام مسکن

در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) جزءهای ۱ تا ۴ بند الحاقی ۴ تبصره ۱۶ بودجه ۱۴۰۱ در بخش هزینه ای به شرح زیر تصویب شد.

بندالحاقی ۴- هدایت اعتبار(تسهیلات اعطایی با سود مصوب شورای پول و اعتبار)

۱- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با هماهنگی وزارتخانه های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های توسعهای از محل ترکیب منابع بانکی با منابع قرض‌الحسنه، تسهیلات مبتنی بر قرارداد از جمله کشاورزی قراردادی با سود دوازده درصد (۱۲%) تعیین و سهم هر بانک را تا سقف یک میلیون میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین کند.

آیین نامه اجرائی این بند توسط بانک مرکزی تا پایان اردیبهشت ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد اجرای این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اصل چهل و چهارم(۴۴) قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

۲- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است آیین‌نامه اجرایی این بند را حداکثر تا اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ به بانک‌های عامل ابلاغ کند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است درصورت اجرا نکردن تکالیف این بند توسط بانکهای عامل؛ نسبت به افزایش سپرده قانونی آنها اقدام نماید.

۳- تسهیلات پرداختی ماده (۴) قانون جهش تولید و تأمین مسکن در سال ۱۴۰۱ به چهار میلیون میلیارد (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال افزایش می یابد.

سهمیه هر بانک توسط بانک مرکزی در فروردین ماه تعیین می‌شود. مجموع دوران مشارکت ساخت و فروش اقساطی تسهیلات ساخت مسکن بیست سال است و پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به متقاضی واجد شرایط منتقل می‌شود. این تسهیلات با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به افراد واجد شرایط معرفی شده و توسط وزارت راه و شهرسازی پرداخت میشود. بانک مرکزی موظف است گزارش عملکرد این بند را به صورت برخط (آنلاین) در اختیار عموم مردم قرار دهد.

بانک مرکزی مکلف است گزارش اجرای این بند را به صورت ماهانه به تفکیک بانکها و شهرها به کمیسیون‌های عمران و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.

دولت مجاز است در راستای حمایت از اقشار کمتر برخوردار و همچنین حمایت از روستاییان در راستای تکمیل نهضت مقاوم سازی روستاها، نسبت به کاهش سود تسهیلات فوق الذکر از طریق سیاست‌های حمایتی و تلفیق منابع بانک‌ها با منابع صندوق ملی مسکن اقدام نماید.

مبلغ پانصد هزار میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ساخت مسکن موضوع این بند در اختیار صندوق ملی مسکن برای پرداخت وام به افراد محروم قرار می گیرد.

۴- با هدف توسعه استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی نوساز در راستای توسعه سطح زیر کشت دیم زارها، بانک‌های کشاورزی، ملی و توسعه تعاون موظفند به نسبت مساوی مبلغ صدهزار میلیارد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات مربوطه از تولیدکنندگان داخلی که به تأیید وزارت جهادکشاورزی می‌رسد را با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و دوره بازپرداخت پنجساله، به متقاضیان معرفی شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی پرداخت نمایند.

این تسهیلات پس از انعقاد قرارداد خرید بین متقاضیان و تولیدکنندگان ماشینآلات صرفاً به تولیدکننده پرداخت می‌گردد و اقساط مربوطه توسط متقاضی به بانک عامل بازپرداخت می‌گردد. وزارت جهاد کشاورزی مکلف است از طریق صندوق‌های زیرمجموعه تمهیدات لازم جهت تسهیل ضمانت تسهیلات مذکور را برای متقاضیان فراهم نماید.


بر این اساس، مبلغ اقساط وام ۴۵۰ میلیون تومانی برای دهک‌های چهار و پنج در تهران بدون سود دوران مشارکت چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.


همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۴۰۰میلیون تومانی


در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلون نفر برای تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۳۵۰میلیون تومانی


در مراکز استان ها برای تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های اول تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۳۰۰میلیون تومانی


در سایر مناطق شهری برای تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۲۵۰میلیون تومانی


در مناطق روستایی برای تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های اول تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

تلاش دولت برای تامین اعتبارصندوق ملی مسکن


در این مدل، تخصیص یارانه نرخ سود به گروه های کم درآمد رقم اقساط را کاهش داده و پرداخت آن را برای خانوار توان‌پذیر می‌کند.

«محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیش تر در گفت‌و گو با ایرنا در خبری با عنوان «بخشی از اقساط وام مسکنِ دهک‌های پایین، توسط دولت پرداخت می‌شود» توضیح داد که در طرح نهضت ملی مسکن دولت با اتکا به منابع صندوق ملی مسکن، بخشی از سود تسهیلات خانوارها را پرداخت می‌کند و به هیچ عنوان قرار نیست همه خانوارها بر مبنای سود ۱۸ درصد، اقساط نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند.

با توجه به اینکه طول دوره ساخت دست کم ۲ تا سه سال به طول می‌انجامد و متقاضی باید پس از تکمیل واحد مسکونی و تحویل واحد شروع به پرداخت اقساط کند، در عمل رقم اقساط محاسبه از ۲ تا سه سال آینده آغاز خواهد شد. بدیهی است تا آن زمان درآمد ماهانه خانوار نیز تقریباً معادل با تورم افزایش خواهد یافت و پرداخت اقساط برای خانوار توان‌پذیر شده و فشار پرداخت اقساط کاهش می‌یابد.

دولت سیزدهم از ابتدا فقدان منابع مالی لازم برای توانمندسازی مردم به‌منظور گسترش عرضه مسکن به اقشار مختلف به‌ویژه بخش محروم جامعه را یکی از چالش‌های مهم اعلام کرده بود که راه‌اندازی صندوق ملی مسکن برای پایدارسازی منابع مورد نیاز بخش مسکن را راه‌حل اصلی آن دانست.

تلاش دولت تامین منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینه‌های تامین مسکن خانوارهای کم‌درآمد است.

نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن تسهیلات مسکن برای خانوارهای کم‌درآمد و متوسط، چالش مهمی شناسایی شده است که برنامه چهار سال آینده برای رفع آن استفاده از ابزارهای بازار سرمایه از جمله اوراق رهنی در راستای تامین منابع مالی موردنیاز سیستم بانکی برای پرداخت تسهیلات بلندمدت عنوان شده است.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز